De deelnemers aan editie 2013


Nadat er bij ARC een aantal keer voetbaldagen waren georganiseerd door de KNVB en/of commerciële bureaus, werd er in de jeugdcommissie het idee geopperd om het zelf te organiseren. Zo zou het verdiende geld kunnen worden geïnvesteerd in de jeugd van ARC.
Irma Ligtvoet, Jacqueline Verschuur, Audrey Geleijnse en Melanie Lambers waren bereid de algemene organisatie op zich te nemen en voor de voetbaltechnische organisatie werd Ruben Plu verantwoordelijk.
Zo waren in de laatste zomervakantieweek van 2011 de eerste eigen ARC Voetbaldagen een feit.

Meteen die eerste editie was een groot succes, ruim 100 spelers en speelsters hebben drie dagen genoten. Op de eerste dag kregen zij een tenue uitgereikt, waardoor op het veld een eenheid ontstond. Na het maken van een teamfoto konden zij starten met diverse trainingen en wedstrijdjes zoals Goalmaster en Champions League, waar ook prijsjes of medailles verdiend konden worden. Alle trainingen werden gegeven door volwassen trainers, ondersteund door hulptrainers uit onze eigen oudere jeugd en onder de algehele leiding van Ruben Plu. Tussendoor werd (door de dames) gezorgd voor iets te drinken, een gezellige, uitgebreide lunch in de kantine en een dagelijkse versnapering. Af en toe werd op een erg warme dag de tuinslang uitgerold om de deelnemers een heerlijke koude “douche” te geven. Op de laatste dag gingen de spelers moe maar voldaan naar huis, maar niet zonder dat ze een certificaat met de groepsfoto en een bal hadden opgehaald bij de organisatie.
De deelnemers aan de editie 2013


Vanwege het succes vanaf dag één is er aan het concept niet meer gesleuteld en de ARC Voetbaldagen worden dan ook nog steeds op dezelfde manier uitgevoerd en altijd in de laatste zomervakantieweek. Ieder jaar doen ruim 100 spelers en speelsters mee, met een piek van 120 deelnemers in 2013. In de loop der jaren is de samenstelling van de organisatie gewijzigd; Irma, Audrey en Jacqueline zijn gestopt en Patty de la Bella en Lisette Njim zijn toegevoegd. Verder is Esther Kapteijn al jaren de vaste fotografe.
Vanaf de B-junioren (JO17) mogen spelers komen helpen als hulptrainer. Zo lopen er ook hulptrainers rond die een aantal jaar geleden zelf nog deelnemer waren (o.a. Thorsten Geleijnse, Tjerk Ligtvoet en Ry Hekking).
Door het vertrek van Ruben in 2016, heeft Marc Hekking (al trainer sinds de eerste editie) de voetbaltechnische leiding overgenomen.
Financieel hebben de ARC Voetbaldagen alleen maar voordelen voor de club. Er wordt geen budget gevraagd van de vereniging, maar alles wordt gefinancierd door de bijdrage van de deelnemers en van sponsors. De winst wordt geïnvesteerd in de jeugd van onze vereniging.


De deelnemers aan de editie 2013