Pas op de Wond (okt 1979)

Zaterdag 15 september jongstleden heb ik een geweldige ontdekking gedaan. Tijdens de wedstrijd Koudekerk - ARC is een nieuwe acteur opgestaan. Heren producers van de Nederlandse speelfilm let op de talentvolle linksback van Koudekerk, Maarten van Boxtel. Deze Alphense Koudekerker dient onmiddellijk een filmcontract te hebben. In de eerstvolgende Nederlandse speelfilm zou hij met gemak de hoofdrol kunnen vertolken. Zijn optreden voor de ARC-dug-out, luttele minuten na de rust, toen z'n ploegmaat Teun Vergunst een strafschop mocht nemen, was een openbaring.
De gehele dugout-bezetting heeft, geboeid door de monoloog van Van Boxtel, het nemen van de strafschop niet gezien. Lichtjes op de knie&%0235n zakkend met een perfecte grijns op z'n gezicht deelde van B, "fluisterend" mee, dat dit de genadeklap zou zijn. Een staande ovatie van de dugout-zitters vormde de verdiende beloning, juist op dat moment, dat Teun zijn droomkans keurig op de paal deponeerde.
De Rutger Hauer van Koudekerk, zeer onder de indruk van z'n succes, liet zich niet kennen en produceerde zowaar nog een toegift. Ik heb zelden iemand zo vol vuur horen vloeken als die middag, we konden onze oren niet geloven, wat een talent.

Jammer dat z'n optreden daarna slechts beperkt bleef tot een imitatie van een aangeslagen boxer toen hij een kogel van Hugo Schlette over z'n voorhoofd in het net zag suizen. Velen zullen dit in hun vreugde of verdriet niet gezien hebben, maar het was een perfecte afgang.
De zaterdag hieraan voorafgaand was Ton van Haastrecht zo ongelukkig om tijdens de wedstrijd Kickers`69 2 - ARC 12 z'n been te breken. Uit de plaatselijke favorieten maakte een figuur zich los, die meer dan gewonde belangstelling toonde voor dit onplezierig voorval. Onder zijn leiding werd Ton eerste hulp verleend en later afgevoerd naar het ziekenhuis.
Wat schetst mijn verbazing toen ik hoorde, dat de betreffende "Kicker" hiervoor een rekening van F 40,-- naar A.R.C. had gezonden wegens geneeskundige hulp aan de heer Van Haastrecht. Want wat bleek, de hulpvaardige speler was de plaatselijke huisarts, die, naar ik nu begrijp, is gaan voetballen om zaterdags wat te kunnen bijverdienen. Dit riekt naar betaald voetbal vrienden, vergeet daarom niet uw ziekenfondskaart mee naar Leimuiden te nemen als us daar mocht spelen. En pas op voor de aardige Kicker-speler die het zo goed met u meent wanneer u geblesseerd raakt en u op een vriendelijke manier naar de zijlijn te krijgen. Het kost u zomaar 40 potten bier.Hoogachtend,
Archibald Strohalm
Archibal Strohalm