Wees adrem gebruik uw stem (nov 1979)

Verleden jaar heb ik, ARchibald Strohalmd Rob Koolstra tot sportman van het jaar 1978 gekozen. Een zeer ondemocratische verkiezing wat betreft procedure maar wel een juiste keuze. De keus is nu echter aan u lezers. Dat wil zeggen , U mag suggesties doen aan een partijdige jury bestaande uit de heren A. Happie, J. van Bottenzeel en uiteraard Strohalm zelf.
Wat moe u doen, schrijf op een briefje welke speler, jeugdleider, grensrechter, verzorger of trainer voor deze persoonlijke in aanmerking komt. Adresseer dit briefje aan A/ Strohalm, p.a. kopybus A.R.C.-Klanken en stop vervolgens uw brief in dezelfde kopy-bus.
Belangrijk is, dat u nauwkeurig omschrijft waarom volgens u die bepaalde persoon in aanmerking komt voor deze eretitel. Het hoeft dus geen uitblinker in de voetbalsport te zijn, maar wel iemand die volgens u zich als een bijzondere sportman heeft gedragen in 1979. Men zou b.v. kunnen denken aan de B-junior die vindt dat hij als reserve het meeste nut voor z'n elftal heeft, of de jeugdleider die elke week (ook bij nederlagen) z'n elftal tracteert op chips en cola. De gelukkige kan dus net zo goed de leider van de A4 of D4 zijn, als een speler van het veertiende. Hoewel laatstgenoemde elftal waarschijnlijk weinig kans zal maken gezien de samenstelling van de jury.

Uitgesloten zijn de redactieleden van de ARC-klanken. Het voortrekken van deze heren bij het bepalen van het zoveelste competitiedoelpunt ligt mij nog vers in het geheugen. Als ik goed geinformeerd ben heeft Jan Westmaas in z'n hele leven slechts 0233énmaal gescoord en wel via het achterhoofd van een scheidsrecht, het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat dit doelpunt nou toevallig het vijfhonderdste was.
Er is nog één uitzondering, degene die u kiest moet van onbesproken gedrag zijn, zodat mensen die in de blad oppositie tegen mij gevoerd hebben het wel kunnen vergeten. De in de ogen van de jury "sportiefste" ARC-er krijgt een enorme beker en een foto in de volgende Foto-klanken.
Uiterste inzendatum is zaterdag 1 december a.s., vergeet vooral niet uw naam onder uw inzending te vermelden, want wordt u keuze de sportman van het jaar, dan is er ook voor u een leuke verrassing. U mag dan b.v. voor een rijksdaalder een keertje met de bus mee naar een uitwedstrijd van het eerste of u krijgt een voetbalshirt.
Maak er wat van mensen,Hoogachtend,
Archibald Strohalm
Archibal Strohalm