Olympisch vuur naar Alphen (mrt 1980)

Helaas moest ik vorige maand verstek laten gaan in dit voortreffelijke blad. Niet omdat ik zoals ene Mc. Bottenzeel beweerde in onderhandeling ben met een grote Engelse club, maar om geheel andere redenen. Het zou trouwens een stuk aardiger geweest zijn als de drukker z'n zonnebril had afgedaan bij het overnemen van de krantenknipsels of zouden ze soms uit de Rits of Candy geweest zijn.
Terwijl Mc. Bottenzeel z'n onzin op papier zette, bezocht ik een geheime bijeenkomst van het Alternatief Olympisch Comite (A.O.C.) in Hoogmade.
De voorzitter van het A.O.C., Lord Kielekiele heeft grootse plannen voor de komende zomer. Deze kleine sympathieke Brit is moe van al het geruzie tussen Amerika en Rusland en heeft een alternatief Olympisch programma in elkaar gedraaid. Ik hoor U denken, wat moet die grappenmaker van Strohalm daar nu weer bij doen. Ik zal U uit de droom helpen. Kielekiele ziet mij als HET voorbeeld van de alternatieve sportjournalist. Zelfs Voetbal'80 was niet uitgenodigd. Kunt U nagaan. De grootste verrassing die uit de bus kwam, mede dankzij mijn bescheiden bijdrage, was: deze zomer wordt gedeelte van de Olympische Spelen in Alphen gehouden. Het vergt hier en daar wat aanpassingen en er komen wat nieuwe sporten, maar dat het een groots evenement wordt, dat staat vast. De huisvesting geeft nog enige problemen, maar daar staat tegenover dat de accommodaties perfect zijn en dat R. de Zwabber van restaurant "De Wiek" tegen een forse vergoeding de voeding van de atleten zal verzorgen. Deze zullen daar in ieder geval niet vet van worden. Een kleine opsomming van de alternatieve Olympische nummers die in Alphen worden verwerkt:

Wielrennen: De Laura wordt opgenomen in het alternatief Olympisch programma want de meeste deelnemers rijden toch al zo'n 50 kilometer per uur.
Schoonspringen: van de P.T.T. toren
Dakpannenschieten: Op het terrein van de firma Van Oordt.
Judo en boksen: op het gemeentehuis.
Paardensport: Bij Poedel van Dam voor de deur. Dan kan de Prins Hendrikstraat 14 dagen worden afgesloten.
Golf: Bij Kortekaas
Turnen: Brug met ongelijke leggers o.l.v. de bekende bruggenwipper O. Cor waarschijnlijk op 's Molenaarsbrug.
Derde wereldsporten: (geheel nieuw) zoals pijpblazen en Amerikanen op het politiebureau.
Zojuist verneem ik, dat de bekende Alphense atleet Henry Poisson gisteren vanuit Athene is vertrokken met een brandende Olympische sigaar. Hij wil hiermee het Olympisch vuur voor het raadhuis ontsteken.Hoogachtend,
Archibald Strohalm
Archibal Strohalm