De hut van Oom Tom (aug 1978)

Tweede worden is ook mooi. Een veel gehoorde kreet valk na de W.K. te Argentininë. Tweede is inderdaad prachtig vooral omdat Duitsland nergens was. Eindelijk was het bij ons een keertje besser. Ik kom er openlijk voor uit dat de uitschakeling van Duitsland mij meer plezier heeft gedaan, dan de door Nederland verloren finale mij heeft verdriet. Flauwekul meent U? - misschien - maar de heren van der persmedia bij onze oosterburen zijn wel wakker geworden. Laten we hopen dat het eeuwige epoch over der Mannschaft, Weltklasse-speler, Tor des Jahres en dergelijke flauwekul nu eindelijk eens ophoudt. Het doelpunt van Arie Haan tegen Duitsland was toch een fraaie niet waar? Wat denkt u van de dienstdoende Duitse t.v.-verslaggever te melden had: "Sonntagschuss" met andere woorden, een toevalstreffer (Door Dino een paar dagen later ook wel Zoff-goal genoemd). Neem maar van mij aan dat je Duitsers net als Engelsen alleen maar tegen elkaar moet laten spelen wil je een aardig partijtje voetbal zien.
Genoeg over Duitsland, laten we eens over A.R.C. hebben. Tijdens de vakantiemaanden ben ik heel wat avonden op het A.R.C.-veld geweest en mensen, wat is het dan mooi bij A.R.C. Geen gezeur over de resultaten van het eerste, geen ballen zoek en geen afschrijvingen. Het enige wat ik miste was voetbal. Maar ja dat gebeurt op het veld bij de bowling heb ik ontdekt.. Niet te geloven. Sommige A.R.C.-ers moeten in de zomermaanden een conditie en techniek hebben opgebouwd die niet gering is. Ik zag een spelers van A.R.C. 17 driemaal de bal hooghouden, Dat belooft wat voor de toekomst.
Over de toekomst gesproken, Vorige maand bezocht ik de bekende Alphense waarzegster Madame Mik_mak die gelijk bij mijn binnenkomst riep: "Ik zie ze hangen, zeker veertig!" Ik keek verbaasd om me heen en vroeg waar dan mevrouw? "In de linker en rechterbovenhoek" zei ze enthousiast, "ziet u dat dan niet?" Ik zag ze niet, maar ik hoop ze te zien dat begrijpt u, maar dan wel bij de tegenstanders van ons eerste.

U kunt daar trouwens aan meewerken d.w.z. sommigen van u. Het komt vaak voor, dat een vloeiende aanval van ons keurkorps wordt onderbroken door een laffe tegenstander die de bal over de zijlijn trapt. De bal rolt dan meestal achter de afrastering. Daar had uw reclamebord de tegen kunnen houden A.R.C.-zakenman/supporter. Wie weet hoeveel doelpunten deze tijdsbesparing oplevert en dat voor die paar centen per jaar. Neem eens contact op met de Beus (tel. 000000) en werk mee aan het succes van ARC.
Tenslotte nog een jubilaris. "Ome" Tom Mooy is vijfentwintig jaar bij A.R.C. Eerst als trainer van het eerste, later als verzorger. Misschien niet uniek zo'n jubileum maar wel grote klasse, dacht ik. Omdat de peetvader van A.R.C. 1 mij toevertrouwde bij sommige wedstrijden tien jaar ouder te worden (reken maar eens na) en een andere bekende uitspraak van de jubilaris: "Voetbal houdt mij jong" luidt (stop maar met rekenen), heeft A.R.C. besloten nieuwe dug-outs te bouwen net een gemakkelijke stoel voor Ome Tom. Ik stel voor de A.R.C. dug-out de hut van Oom Tom te noemen en een speciaal kastjes te laten aanbrengen waarin hij zijn bekende "hete snoepies" kan opbergen. Ome Tom bedankt!!!Hoogachtend,
Archibald Strohalm
Archibal Strohalm