Jeanne D'Arc (1995)

Velen denken dat het succes wat ARC had na de winterstrop louter te danken is aan de komst van Dick Alberts. Dit is een misverstand. Natuurlijk heeft Dick meegeholpen om ARC voor de eerste klasse te behouden, maar volgens mij zijn er hogere machten bezig geweest tijdens de tweede helft van het seizoen 1994/1995.

Neem bijvoorbeeld het verhaal van onze p.r.-man Jan Uitzetter. In de winterpauze was Jan voor een korte vakantie in het Franse Jambe de Bois en bracht een kort bezoek aan de kapel waar de resten van Jeanne d`Arc bewaard worden. Tot zijn niet geringe verbazing kreeg hij 's avonds in het hotel waar hij verbleef een verschijning van de de neef van de geest van Jeanne d`Arc, die hem meedeelde dat Jan zijn ARC (kunt u het nog volgen) behouden kon blijven voor de eerste klasse, wanneer Jan aan de volgende voorwaarden zou voldoen. Ten eerste mocht hij zich tot het eind mei niet scheren en ten tweede moest hij elke zaterdag in een rafelige korte of lange spijkerbroek op Zegersloot verschijnen. U be begrijpt dan Jan hier graag gevolg aan heeft gegeven en nu met recht een eerste klas spijkerbroek draagt.

Zo zijn er meer aanwijzingen, wat denkt u van de magneet van Sander Pieterse in doel, duidelijk gemagnetiseerd door de neeftgeest? En wat te denken van de electrische uitschuifbare kuif van Walter van der Weiden (Volendam uit).

Weet u nog de datum van de wonderbaarlijke overwinning op Quick Boys? Juist, 22 april, de verjaardag van Jeanne d`Arc. En is het toeval dat de enige treffer door Ruud Bos werd gescoord? Welnee, Jeanne d`Arc was kind aan huis bij 7 Hoven.

De toekomst
Genoeg nu over de vorige seizoenen, laten we de blik op de toekomst richten.
Ze begrijpen er niet van bij de KNVB, nu willen ze het volgend seizoen de eerste klasse zaterdag van naam veranderen in hoofdklasse of nog erger: de tweede divisie. Stel je voor, ARC ingedeeld in de tweede divisie A, ik moet onmiddellijk denken aan de ESSO-plaatjes van vroeger en aan clubs als Zeist, ONA, EDO, enz., aan grauwe middelmaat, noodlijdende clubs, sanering, kortom:armoe.

Laat ons lekker in de eerste klasse blijven spelen. Hebben we net aan de supporters van Southampton uitgelegd dat de eerste klasse A het hoogst haalbare voor een amateurvoetballer is, worden we ingedeeld in de "second division". In Engeland de schopafdeling bij uitstek. De mensen komen ons natuurlijk nooit meer bezoeken, die kunnen net zo goed naar "Ball on the Roof United" in de Engelse tweede divisie gaan kijken. En alles wat onder de eerste klasse zit wordt ook in divisies ingedeeld. Stelt u zich voor, de Rijn en Gouwe van volgend jaar september."Zaterdag aanstaande de absolute topper in West III, zesde divisie P, Woubrugge - SVOW". Dat staat toch niet, dat ruikt zo verschrikkelijk naar "boerenkoolvoetbal", dit mag niet doorgaan? KNVB, wat je op de zondag doet zal ons een worst zijn, maar op zaterdag graag de eerste klasse als hoogste klasse en handhaaf de onderbond. Er is daarom op maan 1/4 1996 een grote demonstratie in Zeist, georganiseerd door het gehele zaterdagvoetbal om onze eisen kracht bij te zetten, komt allen, nadere mededelingen volgen nog. Met de wens dat ARC nog tientallen jaren in de eerste klasse mag spelen, besluit ik in deze overpeinzing en groet ik u allen zeer.


Hoogachtend,
Archibald Strohalm
Archibal Strohalm