Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - Bnei Yehuda (Israel) 1-2
René Bon, die ARC's enige treffer voor zijn rekening nam, verliest hier een duel van de Israeliër Yaniv Sharhabi.


20-8-1991
ARC onderuit tegen toerende Israeliërs


ARC is er gisteravond niet ingeslaagd om de Israelische eerste divisieploeg Bnei Yehuda te verslaan. In een sportieve en redelijk aantrekkelijke oefenwedstrijd moest de jeugdige Alphense Racing op eigen veld met 1-2 zijn meerdere erkennen. De thuisploeg, die niet compleet aantrad, bleek gelijkwaardig aan Bnei Yehuda, dat echter iets meer stootkracht aan de dag legde. Het Israëlische team, in 1990 kampioen van Israël en op toernee door Nederland kwam in de vijftiende minuut al op voorsprong door een doelpunt van Sahar Mizrachi: 0-1. Op dat moment verdiend, want ARC, waar Pascal Korteweg Maris als derde keeper een kans in het doel kreeg, was nog niet bij machte geweest om gevaarlijk te worden.

Na een half uur ontstond het eerste serieuze gevaar voor het Yehuda-doel toen Arjan van der Laan net over schoot. Van der Laan kreeg acht tellen later nog een kans om de Alphenaren op gelijke hoogte te brengen, maar dit keer schoot hij naast het doel. ARC zelf kwam goed weg toen Eyal Chaim de lat raakte.
Even later redde Korteweg Maris bij een nieuwe inzet van Chaim en ook bij een uitval van Mizrachi bleef de Alphense goalie zijn opponent de baas. Na de hervatting maakte de nieuwe aanwinst Roel Turkenburg zijn opwachting in het ARC-doel. De formatie van trainer Aad Koren kwam terug in de wedstrijd toen René Bon in de veertiende minuut een aanval naar behoren afrondde: 1-1. In de 70ste minuut gooide Bnei Yemuda de wedstrijd min of meer op slot. Moti Iwanir produceerde na een hoekschop een onhoudbaar schot en dat betekende 1-2.