Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - Excelsior Rotterdam
Jop Knoester houdt Hasselbaink voor zich


2-7-2016
Daan van Leeuwen zet verjaardag luister bij met twee goals tegen Excelsior

Brullende 'leeuwen' bij ARC


Spelen tegen een eredivisionist, dat is niet iedere amateur gegeven. En dan ook nog eens twee keer scoren, een dag voor je verjaardag. Het overkwam zaterdag Daan van Leeuwen.

Door André Buurman - AD

Daan van Leeuwen van ARC wist zaterdagmiddag tegen de betaalde jongens van Excelsior niet hoe hij het had. De gisteren 22 jaar geworden spits van de zaterdagse eersteklasser kon na afloop zijn geluk dan ook niet op. "Een mooier cadeautje had ik me niet kunnen bedenken. Heel gaaf natuurlijk en dat voor misschien wel duizend toeschouwers langs de lijn. Dat wordt twee dagen feest". Dat 'zijn' ARC uiteindelijk met 2-4 van de formatie van de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag verloor, daar kon Van Leeuwen wel mee leven. "Eerlijk gezegd, ik had meer van deze tegenstander verwacht. Of wij zo goed waren? Ach, je trekt je natuurlijk altijd op aan een ploeg uit het betaalde voetbal. Natuurlijk wil je er niet met dubbele cijfers afgaan, maar dat heeft er tijdens dit duel nooit ingezeten. We kwamen zelfs op voorsprong?"

Michael de Leeuw
Een andere 'leeuw', die zich met name verbaal liet gelden, was de Alphense doelman Michael de Leeuw. Zijn stem had het na afloop dan ook zo goed als begeven. Niet zo onlogisch als je vanaf het eerste fluitsignaal je spelers al luidruchtig coacht. Stilletjes hoopt de 26-jarige Zoetermeerder na komend seizoen een stapje hoger dan de huidige eerste klasse B te zullen uitkomen. "Het liefst met ARC natuurlijk. Maar we zitten in een klasse des doods." Voor Excelsior betrof het de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding. ARC was al een week eerder in actie gekomen tegen derdedivisionist FC Lisse. "Prima dit soort duels", vond ARC-oefenmeester Frank Bloemheuvel vooraf. "En nee, niet op het hoofdveld, het 'Wembley van het Groene Hart' vandaag", voegde hij er direct aan toe. "Het mooiste veld van de regio, vandaar die bijnaam. Het is onlangs ingezaaid. We spleen er pas op voor de beker in augustus. Eerder niet."
Maar 'Wembley' of niet, het voor Bloemheuvel zo heilige gras zal nog hooguit één seizoen dienst doen op het sportpark. Want ook ARC moet straks aan de kunstgrassprieten. "Pure noodzaak", legt secretaris Arry Zwaan van de Alphense club in de bomvolle bestuurskamer annex businessclub uit. "Op het hoofdveld mogen uitsluitend officiࡗle wedstrijden worden gespeeld. Met 1700 leden en negentig teams, waarvan 25 mannen- en vrouwenseniorenteams, is het constant een kwestie van passen en meten. Ondanks de acht velden, waarvan twee kunstgras, die we tot onze beschikking hebben."
Trots is Zwaan op zijn cluppie uit 1927, die volgend jaar dus 90 jaar bestaat. "De festiviteiten zijn al volop in voorbereiding. En vandaag voor het eerst in de nieuwe tenues van Quick met ING als shirtsponsor tegen Excelsior". Het gaat dus best wel goed met ARC.