Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - MVV
Onder het toeziend ook van de scheidsrechter zet Machiel van Maarseveen een blok


29-9-2011
Geen opleving in topper
ARC kan zich ook niet in MVV vastbijten

Door Richard Avontuur


ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor een topklasser in zwaar weer kan een wedstrijd in de KNVB-beker tegen een eerstedivisionist MVV een opsteker zijn. Zo hoopte ook ARC. In plaats van de profs op de huid te zitten, toonden de Alphenaren echter weinig werklust. Met Prince Rajcomar als de ster in haar midden won MVV eenvoudig met 0-8.

De teleurstelling is bijna voelbaar, wanneer bij ARC de achterdeur van de ARC-kleedkamer een enkeling zich buiten op een stoeltje aan een sigaret waagt. Natuurlijk is het niet verrassend dat MVV, de Jupiler League-ploeg uit Maastricht, zich plaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Voor het Alphense ARC was er bij voorbaat niets te verliezen. Op het veld leek de instelling echter meer op die van een ploeg waarvoor op voorhand niets te winnen viel. De Alphense Racing oogde nonchalant, toonde geen verbetenheid en leed af en toe wel erg gemakkelijk balverlies. Het leverde voor de rust steevast een tegentreffer op en dat de teller in die eerste drie kwartier opliep tot vijf was gezien het spel, dan ook weinig verrassend.
Het was dat wat oefenmeester Edwin Vurens, werkpaard Patrick Vermeulen en de andere in de kleedkamer verblijvende ARC'ers ongetwijfeld het meest frustreerde. In plaats van het MVV op alle mogelijke manieren lastig te maken, liet ARC het zich gemakkelijk overkomen. "En verlies je zo eenvoudig de bal dan weten zij daar echt wel raad mee. Ze straffen het gelijk af," zag ook Vermeulen. Zijn woorden werden het beste ge´llustreerd door Prins Rajcomar. Viermaal was hij trefzeker, even vaak dreigend. Samen met mede-aanvaller Malcolm Esajas was hij een plaag voor de ARC-defensie.

Herinneren
Vermeulen draafde, dit keer als basisspeler, heel wat af, maar negentig minuten later mocht geconstateerd worden dat hij één van de weinige ARC'ers was die erin slaagde om zijn tegenstander de uitwedstrijd in Alphen wat langer dan de nabespreking te laten heugen. Af en toe liet Vermeulen zijn opponent de hielen zien. Met een sliding, een één-op-één met de keeper en een voorzet die richting miste, zorgde hij voor de meeste Alphense dreiging.
De linies achter hem echter maakten het de tegenstander en de Goudse arbiter Karel van den Heuvel niet erg lastig, waardoor MVV na de pauze zonder onnodige inspanning nog driemaal scoorde.
"Zuur" vond Vermeulen. "Niet in de zin dat het onterecht is, maar wel als je kijkt naar hoe je hoopt dat het zou verlopen en hoe dat daadwerkelijk gaat. Je hoopt met een wedstrijd als deze op een opleving, maar we bleven in de sleur van net niet."

Opstelling: (Bron: ARChief): Robert van der Post, Machiel van Maarseveen, Rob Overvliet, Milan Berck Beelenkamp, Lorenzo Rimkus, Jeffrey van de Berg, Cristian Cabrera Ortega, Nick Tavnier, Richard Zijderverld (45. Mike Slottje), Emile Linkers (45. Jason Esseboom), Patrick Vermeulen .