Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - Heracles Almelo
Ondanks een avondwedstrijd toch een volle "dijk" met veel publiek (1750 toeschouwers)


22-9-2010
Heracles maakt eind aan Alphense bekeravontuur ARC houdt schade beperkt


Door Wim de Lange


ALPHEN AAN DEN RIJN - Het avontuur in de strijd om de 'grote' KNVB-Beker zit er voor wat betreft de Alphense Racing Club sinds gisteravond op. Op een zeer goed bezet sportpark Zegersloot moest ARC buigen voor eredivisionist Heracles. De eindstand (0-3) was reeds bij rust bereikt.

De kans dat de Alphense topklasser nog een rondje verder zou bekeren kon vooraf reeds als 'uiterst klein' worden gekenmerkt. Het verschil tussen de eredivisionist Heracles en ARC was dan ook veel te groot, ondanks het feit dat ARC veel werklust toonde.
Bij de wisseling was de strijd in Alphen al beslist. Door doelpunten van de behendige spits Glynor Plet, die ARC-doelman Aaron Balk verschalkte en tot twee keer toe Willie Overtoom, voerde de ploeg uit Almelo de score op naar 0-3. De twee treffers van Overtoom ontstonden overigens uit vrije trappen, waarvan er één onterecht werd gegeven. ARC kon er in de eerste helft aanvallend weinig tegenover stellen. De aandacht ging bij de Alphenaren ook meer uit naar het door oefenmeester Edwin Vurens reeds aangepaste 'nieuwe systeem' waarmede ARC de slechte resultatenreeks van de laatste weken in de topklasse tracht te doorbreken.

Apeldoorn
Aan aanvallen denkt Vurens, zo bleek gisteravond al, voorlopig niet meer. Een eerste vereiste, zo zal komende zaterdag duidelijk moeten worden wanneer ARC in Apeldoorn op bezoek gaat bij CSV, is nu om doelpunten te voorkomen. Tegen Heracles speelden de Alphenaren aanvankelijk met slechts één specifieke aanvaller en die luisterde naar de naam Jim Blom. Voorts was er een vijfmaands-middenveld, waar met name de van een blessure herstelde Sezer Aksoy een prima partij vol inzet afwerkte. Gert Labots was op papier weliswaar een aanvaller, maar ook hij moest zich grotendeels schikken in een behoudende rol. In de viermans-defensie vormden Stefan Schaafsma en Jordy Zwart, die recent ook niet meer op een vaste basisplaats kon rekenen, het hart van de verdediging. De backplaatsen werden bezet door Machiel van Maarseveen (rechts) en de weer in genade aangenomen Levinho Wijdenbosch aan de linkerkant. Beide deden het naar behoren. In de tweede helft hoefde het voor Heracles niet zo nodig meer en dus kreeg ARC wat meer ruimte en kon zo nu en dan het spel zelfs controleren. Zo schoot Maurits Splinter tot twee keer toe naasts. Ook de voor Gert Labots in de tweede helft ingevallen Patrick Vermeulen had uitzicht op een treffer.
In de startende elf had Edwin Vurens gisteravond ook geen plaats ingeruimd voor Rico Kogeldans. Ook hij kreeg in de tweede helft echter nog zijn kans als vervanger van Jim Blom. De niet geheel fitte Lorenzo Rimkus werd na de rust uit voorzorg ingewisseld voor Maurits Splinter. De wedstrijd gisteravond werd langs de lijn ook met interesse gadegeslagen door een delegatie van ADO Den Haag. Immers, komende zaterdag komt het Heracles-gezelschap werdeom deze kant op om bij de Hagenaars te gaan voetballen. Vlak voor het rustsignaal gingen gisteravond overigens enkele baldadige aanhangers van Heracles achter het doel in de fout, de politie moest er aan te pas komen om de orde te herstellen en dat gebeurde vrij snel.
Red: Mede door de ordehandhavers van ARC kwam er snel een einde aan de onregelmatigheden

Opstelling: (Bron: ARChief): Aäron Balk, Machiel van Maarseveen, Milan Berck Beelenkamp, Jordy Zwart, Levinho Wijdenbosch, Gert labots (45. Patrick Vermeulen), Stefan Schaafsma, Sezer Aksoy, Lorenzo Rimku (45. Maurits Splinter), Marcel Vondeling, Jim Blom (60. Rico Kogeldans).


Marcel Vondeling