Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - ADO Den Haag (3-2)


27-2-2001
Blom schiet ARC naar zege op ADO Den Haag


ALPHEN AAN DEN RIJN - Het was maar een 'oefenpotje', maar de overwinning van de amateurs van ARC op de (semi)profs van ADO Den Haag mocht er zijn. Vooral ARC-trainer Dennis van den IJssel en matchwinnaar Jim Blom (hij schoot kort voor tijd de 3-2 tegen de touwen) genoten van de stunt.

Van den IJssel was enkele jaren geleden nog trainer van de jeugd van de Haagse eerstedivisieclub, Blom maakte afgelopen seizoen de overstap van ADO naar de Alphense hoofdklasser. Van den IJssel begon met het elftal zoals dat waarschijnlijk komende zaterdag zal aantreden in het competitieduel tegen Rijnsburgse Boys. Daarom ontbrak Dino Lima, die als gevolg van zijn derde 'bekeuring' op een schorsing zit te wachten. Zijn plaats werd ingenomen door Michel Bloemheuvel. De in de eerste divisie tobbende formatie (nagenoeg op volle 'oorlogssterkte' aanwezig) van Stanley Brard opende na tien minuten de score door de beweeglijke Leonardo, die kwartier later ook de 0-2 voor zijn rekening nam. Nadat Haagse 'Leo' twee kansen op zijn derde treffer had laten liggen zorgde Fabian Gelderblom na dik en half uur voor de - op dat moment nog - enigszins nog verrassende tegentreffer. Uit een vrije trap van Wouter Verheij, die doelman Patrick de Groot als verstijfd op de doellijn liet staan, kwam voor de pauze zelfs nog de gelijkmaker (2-2) op het scorebord. Dik verdiend toen, want na een voorzichtige openingsfase waarin wellicht wat te veel (maar ten onrechte) werd opgekeken naar de betaalde profs uit de residentie, kreeg ARC meer en meer grip op de wedstrijd en liet het vooral in de laatste twintig minuten van de eerste helft een sterke indruk achter.

Na de hervatting verscheen een zo goed als nieuwe Alphense ploeg binnen de lijnen. Aanvankelijk beperkte Van den IJssel zich tot twee wissels: Raymond Lagerweij tussen de palen voor vaste keus Fred Admiraal en Kenny van Grootveld op de positie van Michel Bloemheuvel. Na een kleine twintig minuten stuurde de jonge Alphense trainer ook zijn zeven andere 'bankzitters' het uitstekend bespeelbare veld op. "In een wedstrijd tegen een club uit het Betaalde Voetbal moet je iedereen de kans geven om te spelen", vond hij. Alleen aanvoerder Maurice Balkhoven en Fabian Gelderblom mochten de negentig minuten volmaken. Balkhoven evenwel haalde het einde niet. Diep in de tweede helft moest hij met een scheenbeen-blessure afhaken, waardoor opnieuw Michel Bloemheuvel zijn opwachting maakte. Hoe ernstig de kwetsuur is was gisteravond nog niet duidelijk, maar volgens elftalleider Henny van der Louw viel het allemaal wel mee. "Hij loopt weer gewoon en het is niet dik." Van den IJssel hoopt zaterdag een beroep te kunnen doen op zijn captain. "Als hij niet kan spelen zou dat toch een smetje op deze avond zijn." Want ook hij zag dat zijn 'tweede keus' voorbeeldig stand hield tegen het overigens nauwelijks imponerende ADO Den Haag, waarin zelfs een erkend 'vuurvreter' als Marcel Valk (ex Koudekerk) slechts plichtmatig acteerde. Maar dat zou ook de verdienste geweest kunnen zijn van het gretige ARC dat kort voor het laatste fluitsignaal van de - als vanouds - sterk leidende Jozef de Jong 'sensationeel' de winst incasseerde. Gelderblom zag zijn inzet nog gekeerd door De Jong, maar in de rebound was Jim Blom ter plekke om de 3-2 tegen zijn oude club aan te tekenen. Wat de winst waard is zal zaterdag - om het 'eggie' in Rijnsburg - pas blijken. "Beschouw dit voorlopig als een mooie opsteker", bleef ook Dennis van den IJssel met beide benen op de grond. Feit blijft dat ARC een puike prestatie neerzette, door de eigen aanhang na afloop beloond met een warm applaus. De supporters van ADO Den Haag verlieten morrend Zegersloot. "Die Brard kan oprotte, het was weer bagger."