Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - Willem II (0-8)
ARC'er Pascal Bloemheuvel probeert een Willem II-er de pass af te snijden.


8-1-2000
Willem II heeft er zin in tegen ARC: 0-8


ALPHEN AAN DEN RIJN - De eerste wedstrijd van ARC in het nieuwe millennium leverde een aardig schouwspel op tegen de profs van Willem II. Meestal hebben deze profs weinig zin in verplichte nummertjes tegen amateurploegen, maar Willem II bleek een uitzondering. Zaterdag waren de rollen omgekeerd: een bijna compleet Willem II scoorde acht keer tegen verre van compleet ARC. ARC trad aan zonder René van Meggelen (op de lange latten), Ruud Bos (reunie met zijn oude club Zevenhoven), Fred Admiraal en Arthur van Orssagen (beiden op vakantie in Polen), Michel Bloemheuvel (tevens op vakantie) en Dennis de Bruin (bankzitter). Daarnaast speelde ook nog dat ARC geacht werd aan te treden in Delft voor een bekerduel tegen Full Speed.
Het doorschuiven van deze wedstrijd naar zaterdag 15 januari mislukte, omdat die dag de inhaalwedstrijd ARC - FC Lisse moet plaatsvinden. Daarom verscheen ARC zaterdag op het eigen hoofdveld voor een potje tegen Willem II en trad ARC 2 in Delft aan. Jammer, want anders was het wellicht ARC II - Willem II geworden. Overigens won in Delft de thuisploeg met 3-2 waardoor ARC is uitgebekerd. Lichtpunt was dat er door het spelen van Full Speed - ARC II drie schorsingen bij ARC werden opgeheven. Maar fraai is het allemaal niet.

Oude bekende
De eerste actie op sportpark Zegersloot werd er één van Delano Hill. Die schoot in de tweede minuut van het duel net naast. Twee minuten later mocht een oude bekende zijn visitekaartje afgeven. Marcel Valk, die ooit bij Koudekerk begon, 'streepte' de openingstreffer achter Raymond Lagerweij: 0-1. Nadat Shoukov in de tiende minuut niet voor 0-2 had gezorgd, kwam er na een klein kwartier de eerste gevaarlijke aanval van de thuisploeg. Pascal Bloemheuvel vond Gidon Reinders Folmer. Die schoot goed in, maar vond keeper Jimmy van Vessem op zijn weg. Daarna bleef het even rustig, totdat Shoukov in de 27ste minuut opnieuw kon uithalen. De bal ging net naast. Even later hield Raymond Lagerweij met de voet Mariano Bombardo van scoren af. Ook een schot van Danny Landzaat kon Lagerweij niet verrassen. Daarom duurde het tot de 39e minuut voordat de tweede Tilburgse treffer viel. Shoukov zette vanaf de linkerflank voor en Bombardo kopte fraai de 0-2 onder de lat. Na een afzwaaier van Valk werd het in de 44e minuut 0-3. Jatto Ceesay liet Lagerweij met een strak, laag schot kansloos.

Bij deze stand brak de rust aan. Na rust verscheen Dennis de Bruin bij ARC in het veld voor Ard Blok. Het duurde vervolgens tien minuten voordat de profs het net weer vonden. Yassin Abdelloui mocht een strafschop nemen na een overtreding van Dennis de Bruin op Bombardo. Hij faalde niet van de penaltystip: 0-4 ARC kwam er heel af en toe uit, maar stuitte dan op een solide Willem II-defensie. Zo voorkwam Kew Jaliens dat Gidon Reinders Folmer gevaarlijk kon worden. Een fraaie aanval van ARC over Maurice Balkhoven, Mark Jansen en Reinders Folmer eindigde net naast het doel. In de 70e minuut moest het scorebord weer veranderd worden, toen Thomas Galasek uithaalde en het net trof. Even later viel bij ARC de jonge Yassine Hadi in. De spits van de A1 kwam het veld in voor Fabian Gelderblom en had de ondankbare taak om in een kwartier indruk te maken.
Willem II stelde zich professioneel op en vond dat de score nog wel wat opgevoerd kon worden. Galasek zorgde in de 84e minuut voor 0-6 en vier minuten later zorgde Bombardo, die handig wegdraaide bij De Bruin, voor 0-7. De laatste treffer viel in de laatste minuut en kwam op naam van Shoukov. Hij lobde de bal simple onder de lat.