Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - AZ (0-7)
Barry van Galen wordt op de hielen gezeten door ARC'er René van Meggelen.


30-7-1998
ARC mist ritme tegen profs AZ


ALPHEN - De tweede wedstrijd van de Alphense Voetbalweek leverde eveneens geen verrassing op. Na het verlies van Alphense Boys tegen Vitesse ging ARC gisteravond onderuit tegen de profs van AZ. Met de nacompetitie nog in de benen begon de zaterdag-hoofdklasser afgelopen maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Alkmaarders, aanzienlijk langer in training, profiteerden dankbaar van het gebrek aan ritme bij de thuisploeg en zegevierden met 7-0.

Als gevolg van personele problemen was ARC met name in verdedigend opzicht niet altijd bij de les. Trainer Willem Berckenkamp kan voorlopig niet beschikken over Mark Jansen, de beoogde opvolger voor Henk Langemaat In het hart van de defensie. Tot overmaat van ramp vie look Pascal Bloemheuvel met een kaak-blessure uit, kort na het begin van de tweede helft gevolgd door Maurice Balkhoven die aangeslagen de kleedkamers opzocht. Paul Dijkman, terug van een uitstapje naar Ter Leede, krijgt zodoende wellicht de kans om een basisplaats aft te dwingen.
AZ, dat op volle oorlogssterkte binnen de lijnen verscheen, speelde met name in de eerste drie kwartier snel en aantrekkelijk voetbal. De ruim vijfhonderd belangstellenden hoefden daarom niet lang te wachten op het moment dat Fred Admiraal voor de eerste keer werd gepasseerd. Barry van Galen schoot reeds na een kleine minuut de bal tegen de touwen. ARC'er Ruud Bos kreeg direct na de aftrap de kans om de stand weer in evenwicht te brengen. Op een pass van Rob Koster schoot de goaltjesdief in vrijstaande positie echter over het doel van AZ-goalie Oscar Moens. In aanvallend opzicht kon ARC, net als Alphense Boys een dag eerder tegen Vitesse, weinig potten breken. De kampioen van de eerste divisie daarentegen toonde aan een tegenstander te zijn waarmee rekening gehouden dient te worden in de eredivisie. Dankzij doelpunten van Robert van der Weert, Dennis den Turk, Michel Langerak (2x) en Mike Buskermolen vermeldde het scorebord na 45 minuten voetbal een 0-6 tussenstand. ARC kroop bovendien twee keer door het oog van de naald toen Mike Buskermolen en Robert van der Weert de paal troffen. Mede door de vele omzettingen na rust bij beide elftallen wed de wedstrijd gaande weg de tweede helft minder aantrekkelijk. Alleen Canigia, nieuwkomer bij de Alkmaarders, kwam nog tot scoren. Hij bepaalde de eindstand op 0-7. De Alphense Voetbalweek wordt morgen afgesloten met de confrontatie tussen de Alphense Boys en ARC. De derby begint om 17.00 uur en wordt voorafgegaan door een optreden van zanger Lee Towers.