Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - ADO Den Haag (0-5)
Terwijl scheidsrechter J. de Jong alle moeite heeft om tegen de zon in het spel te volgen, zoekt een ADO-aanvaller, met in zijn rug Marcel Braam, een gaatje in de Alphense gelederen.


5-8-1997
Vermoeide Hagenaars niet afgestraft

ARC vergeet het spannend te maken tegen profs ADO Den Haag


Alphen aan den Rijn - ARC had het dinsdagavond de profs van ADO Den Haag, die een vijfdaags trainingskamp nog in de benen voelen, knap lastig kunnen maken. De zaterdaghoofdklasser deed in kansen creëeren nauwelijks onder voor de profs uit de Residentie, maar toonde zich geen meester in het benutten ervan. De Hagenaars daarentegen, met de geblesseerde Alphenaar Patrick Kalkema op de tribune, wisten het veldoverwicht uit te drukken in vijf treffers.

ADO had dinsdagavond ook een wedstrijd in Zoetermeer op het programma staan, maar trainer Marc Wotte reisde met de eerste keus naar sportpark Zegersloot. Een in het groen-geel gehulde jeugdige ADO-fan wist het zeker. "De basis speelt hier. Alleen Patrick Kalkema ontbreekt". Kalkema speelde inderdaad niet. De 20-jarige spits, die een éénjarig profcontract bij ADO op zak heeft en afkomstig is van Alphense Boys, sloeg de verrichtingen van zijn nieuwe club gade vanaf de tribune, als gevolg van een kuitblessure. Maar of hij een basisplaaats van Wotte krijgt toebedeeld vraagt hij zichzelf af. Voor de spitspositie haalde Wotte van VVV de meer ervaren en fysiek sterkere Edgar van der Roer. Kalkema: "De basis had de trainer al lang op papier staan. In de aanval zijn dat naast Van der Roer Peter Kruit en Dennis Iliohan. De trainer heeft me gezegd dat ik me in het tweede op de rechtsbuiten positie moet gaan richten. Ik moet zorgen dat ik daar opval."

Niet imponerend
Dinsdag kon het keurkorps van Wotte nog niet imponeren. "Het liep niet echt lekker. Maar we hebben net een trainingskamp van vijf dagen achter de rug. Voor de jongens die tegen ARC speelden, kwam die wedstrijd te vroeg. Ze waren gesloopt." In de beginfase was dat duidelijk te merken. ARC hield makkelijk gelijke tred, totdat na twintig minuten de Haagse spelmaker Pim Langeveld de score opende. Vanuit een vrije trap krulde Langemaat, die de loopstijl van René Eijkelkamp perfect imiteert, de bal op prachtige wijze over de ARC-muur via de binnenkant van de paal achter doelman Fred Admiraal in het net. Tien minuten later reageerde Peter Kruit attenter dan ARC-verdediger Cees de Roo op een dieptepass van Maurice Steijn. Vervolgens verraste Kruit met een lob Admiraal: 0-2. Na 35 minuten bracht Van der Roer de marge op drie doelpunten toen hij vanaf de zestien meter de bal vanuit de draai ineens in de bovenhoek volleerde.

Droomkans
ARC kreeg genoeg kansen om in het spoor van ADO te blijven. In tegenstelling tot de profs wisten de Alphense amateurs echter geen enkele kans te verzilveren. Na een verkeerde Haagse pass op het middenveld kon Marcel Braam in stelling worden gebracht. Oog in oog met ADO-keeper Roy Beukenkamp schoot Braam echter voorlangs. Na rust schoot Ard Blok in vrije positie de bal uit een voorzet van de sterk ingevallen Marc Meijering net naast het doel van Beukenkamp.
ARC kreeg tien minuten voor tijd een droomkans om alsnog de door Blok uitstekend vrijgezette Meijering binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Maar René van Meggelen schoot vanaf elf meter eerst recht op Beukenkamp, in de rebound raakt hij het houtwerk boven de Haagse-doelman. ARC bleef zo op nul staan.
ADO scoorde wel en liep uit naar 0-5. Een kwartier voor tijd liet Kruit zijn tweede treffer van de avond aantekenen. In de slotfase kreeg Steyn de handen van de 500 toeschouwers op elkaar door het Haagse kwintet aan goals op fraaie wijze vol te maken.