Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - De Graafschap (1-4)
Eric Viscaal plaatst weer eens een beslissende demarrage. Dit keer kan Raymond Rietveld de aanwinst van De Graafschap, die drie keer scoorde, niet bijbenen. ARC verloor eervol, met slechts 1-4 van de Doetinchemse eredivisionist.


13-1-1996
ARC-De Graafschap (1-4) mondt uit in echte wedstrijd


ALPHEN AAN DEN RIJN - Volkomen onverwacht werd er zaterdag hier en daar dan toch nog gevoetbald. ARC ontving bezoek van eredivisionist De Graafschap uit Doetinchem. De door Hans Verkerk gesponsorde ploeg verbleef enkele dagen in Avifauna en wilde graag oefenen.
Dankzij de medewerking van de gemeente kon dat op het grasmasterveld van Zegersloot. Daarop was heel goed te voetballen. Dat de voetballiefhebbers er weer graag op uit wilden trekken bleek uit het feit dat een kleine zeshonderd belangstellenden het duel volgden.

Het werd een heuse wedstrijd, compleet met af en toe irritaties aan Graafschap-kant. Dat kwam beslist niet door unfair Alphens spel, maar meer door de opvallend goede tegenstand. Verdediger Fabian Wilnis meende zelfs een keer Marco Parinussa te moeten natrappen. Heel lang hield de formatie van trainer Frans Koenen de stand dubbelblank. Dat kwam niet in het minst door het goede keeperswerk van Remco Tuinenburg. Die na rust overigens aan de kant mocht blijven, ten gunst van Sander Pieterse. Na vijfentwintig minuten werd Tuinenburg gepasseerd door ex-Feyenoorder Marciano Schulz, maar een van de grensrechters had een overtreding geconstateerd. Diverse malen was doelman Tuinenburg Henny Meijjer te slim af toen deze alleen op hem afkwam. Zes minuten voor rust was het dan eindelijk raak. En dat was nog niet eens nodig ook. De bij vlagen uitstekend acterende John van der Meer sloeg de bal in zijn strafschopgebied volkomen onnodig weg. Strafschop dus en zo'n mogelijkheid laat Eric Viscaal natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Een week of wat geleden was Viscaal nog present in de Champions League met het Zwitserse Grasshoppers, zaterdag speelde hij tegen ARC. De herstelde Ruud Bos kreeg kort voor rust de eerste ARC-kans, maar hij stranded op doelman Ron Olyslager.

Na de hervatting konden de toeschouwers nog vier treffers bewonderen. Eerst maakte Eric Viscaal in de achtste minuut de 0-2 en in de zesentwintigste minuut soleerde hij naar 0-3. Twee minuten later zette de voormalige PSV'er Robert Fuchs de bezoekers op 0-4. Toen leek het even hard te zullen gaan. Meer doelpunten wist de keukenbrigade er echter niet aan toe te voegen. Wel kon de thuisclub de eer redden. Het was de voor Ruud Bos ingevallen Ed Borst die Olyslager wist te verschalken. Borst reageerde attent op een foutje in de Doetinchemse defensie, tikte vervolgens koelbloedig Patrick Pauwe uit en passeerde al even beheerst de keeper: 1-4.