Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - FC Den Haag (0-7)
René Lammers schopt de bal weg voor een Den Haag-aanvaller gevaarlijk kan worden.


7-8-1995
ARC wil eindelijk af van bijrol in 'bollenstreekliga'


ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC dobbert alweer acht jaar rond in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. En elk seizoen is de Racing te slecht voor de top en te goed voor degradatie. Het wordt tijd om eens stevig in de bus te blazen, vinden de bestuurders en sponsors. In de 'bollenstreekliga' willen de Alphenaren niet langer een bijrol vervullen.

Ze weten op sportpark Zegersloot heel goed dat het tijd (en geld) kost om topclubs als Katwijk, Quick Boys en FC Lisse in te halen. Maar ARC wil om te beginnen verlost worden van de jaarlijks terugkerende stoelendans rond de rode streep. Want al is men zo langzamerhand gespecialiseerd in het overleven, er komt een seizoen waarin alles tegenzit. ARC wil daar niet op wachten en mikt nu op het 'linkerrijtje'. Met een grote schoonmaak als basis. Acht spelers vertrokken en er kwamen er evenveel voor terug. Kwalitatief boekte de club vooruitgang. Althans op papier. De supporters moeten het allemaal nog zien. De harde kern vindt dat hun club het Alphens karakter aan het verliezen is. Trainer Frans Koenen (gekomen van GVVV) en het ververste elftal hebben iets te bewijzen. De ex-prof van NEC deinst niet terug voor het karwei. "Aan namen, reputaties of een verleden heb ik niets. Ik begin hier frank en vrij en ik kom niet drie keer per week uit Arnhem om met ARC laatste te worden".
De oefenmeester heeft zelf mede de bezem gehanteerd in mei al was hij toen officieel nog niet in dienst. Er werd geen speler gehaald zonder zijn goedkeuring en sommige spelers van de oude selectie vertelde hij eerlijk dat het beter was om naar een andere club uit te zien. Met drie spelers van rivaal Alphense Boys (Stanley Macnack, Marcel de Jong, Marco Parinussa) en twee toppers uit het zaterdagvoetbal, Henk Langemaat van Katwijk en Lloyd de Meza van Marken, werd rood-zwart danig versterkt. Met de terugkeer van keeper Remco Tuinenburg (AZ) en de talenten Ed Borst (MMO) en Fabian Gelderblom (DCV) heeft Koenen een groep die in potentie bij de eerste zes moet eindigen.

Tegen FC Den Haag werd gisteravond het nieuwe gezicht van ARC overigens nog maar gedeeltelijk zichtbaar. Langemaat, Borst en De Meza vierden nog vakantie en er was een rijtje geblesseerden. Niettemin maakten de Alphenaren tegen de eerste-divisieploeg alvast een frisse en gedreven indruk. Alleen in de beginfase stond de Racing achterin verschrikkelijk te knoeien met als gevolg een snelle achterstand. Keeper Sander Pieterse liet en makkelijke bal glippen (0-1), libero René Lammers speelde zomaar Edwin Grunholz aan die alleen op de goal af kon gaan en verder was de decking verre van optimaal.

In de tweede helft pakte ARC het steviger aan, met Marco Dijkhuizen in de leidersrol. Al is de ploeg pas een week in training, naarmate het duel vorderde begon ARC steed beter te spelen. Met name invaller Gelderblom toonde zich een gedreven en technisch begaafde aanvaller. Koenen kan voorin wel wat extra's gebruiken nu blonde Rob Koster geheel onverwachts is gestopt. De snelle spits heeft gehoor gegeven aan het verzoek van zijn werkgever om te stoppen met voetbal.

ARC - FC Den Haag 0-7 (0-4). 14 Van der Padt 0-1, 20 Grunholz 0-2, 32 Van der Padt 0-3, 39 Grunholz 0-4, 56 Adam 0-5, 84 Grunholz 0-6, 88 Steyn 0-7.
Scheidsrechter: Van der Werf. Toeschouwers: 400.