Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - SVV (2-7


6-10-1987
Scheidsrechter Storm bepaalt ARC-SVV op 2-7


ALPHEN AAN DEN RIJN - Uitgerekend op het moment, dat Glenn Sonneville op weg was naar zijn derde treffer, vond scheidsrechter Koos Storm het welletjes. En dus eindigde ARC – SVV in 2-7.
Sander Popovics, de Hongaarse trainer/coach van de Schiedammers, was alles behalve tevreden met de beslissing van Storm. "Uit psychologisch oogpunt mag U dat nooit doen, meneer Storm. Eindelijk scoort hij weer eens en dan keurt U dat doelpunt af." "Ik heb dat doelpunt niet afgekeurd. Precies één seconde voor de bal de lijn passeerde was het tijd. En tijd is tijd," reageerde de arbiter uit Monster laconiek. "Maar ik heb Glenn wel even over zijn bolletje geaaid."

Gelijkwaardig
Al met al kwamen de ruim driehonderd toeschouwers gisteravond best aan hun trekken op sportpark Zegersloot: negen doelpunten en een alleraardigste wedstrijd. Zeker in de eerste helft, toen eersteklasser ARC zich minstens gelijkwaardig toonde aan de tobbende eerste divisionist. De thuisclub nam in de vijfde minuut zelfs de leiding, toen Jacques Key al glijdend reageerde op een foutieve uitworp van SVV-doelman Erik Tanis en vervolgens via een Schiedams been 1-0 scoorde. Even daarvoor was ARC ook al dicht bij de openingstreffer geweest. Tanis had een spectaculaire safe nodig bij een dito hakbal van Niek Oosterlee. Iets meer dan een kwartier mocht ARC genieten van zijn voorsprong. Nadat Jan Lönneman een werkelijk vloeiende aanval van SVV nog knullig had verprutst, kogelde de van Quick Boys overgekomen Frenk van der Kleij op aangeven van Roy van der Duppen de tussenstand naar 1-1. Nog geen vijf minuten later stond het opeens 1-2, omdat ARC’s sluitpost Emiel Borst een vrij ongevaarlijke schuiver van Paul Oschner tussen zijn benen liet gaan.

Oosterlee
In de slotfase van de eerste helft tilde de familie Oosterlee de ruststand naar 2-3. Niek bevestigde zijn huidige vorm (vijf treffers in evenzoveel competitie-duels) met de - fraaie - gelijkmaker, broertje Ardy bracht SVV weer aan de goede kant van de score.
Direct na de hervatting werd het doelpuntenfeestje voortgezet. Ton van Fulpen, die Borst tussen de palen had vervangen, gaf eerst nog wel zijn visitekaartje af met een fabelachtige reflex op een inzet van Hans Loovens. Kort daarna evenwel was de Boskoper kansloos, toen Koen van der Hoeven een strafschop (overtreding Key, overigens met Niek Oosterlee een voldoende scorend) feilloos verzliverde: 2-4.

Vrij spel
Meteen was het gedaan met de wedstrijd. Enkele Alphenaren hielden zich niet meer aan hun posities, waardoor de Schiedammers vrijspel kregen. Beter gezegd: de deur werd open gezet: Glenn Sonneville (2x) en Ardy Oosterlee profiteerden gretig en bepaalde de eindstand (enigszins geflatteerd) op 2-7.

Popovics: "ARC was een leuke tegenstander," aldus de Hongaar in Nederlandse dienst. "Maar na de 2-4 liep de ploeg achter de feiten aan en bij een achterstand komen de gebreken pas goed aan het licht. Dat hebben wij naar behoren afgestraft."

Verslag: Rijn en Gouwe