Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - Excelsior (1-5)


9-8-1984
ARC zwakker dan Excelsior: 1-5


ALPHEN AAN DEN RIJN - De Rotterdamse eredivisieclub Excelsior was te gast bij de nieuwe tweedeklasser ARC. De marginale broodvoetballers claimden de verwachte zege: 1-5

Het was niet indrukwekkend, wat het team van trainer Rob Jacobs het publiek voorschotelde. "Wat wil je", klonk het verontschuldigend. "We spelen met vijf invallers Ik heb een paar jonge gasten in de basis moeten zetten", aldus de oefenmeester van de teleurstellende bezoekers. Inderdaad ontbraken gerenommeerde krachten als Ton van der Padt, de gebroeders Wasiman, Greame Rutjes en Carlo van Tour. Bovendien verloor de toch al niet brede selectie van de Rotterdammers een drietal gevestigde namen.

Gelijkwaardig
Vooral in de eerste helft bood ARC gelijkwaardige oppositie, wat bekroond wed met een 1-1 tussenstand. Bij ARC maakte ex-Be Fair-speler Ron Koppejans een goede indruk. In de tweede helft werd hij - uitgeblust - vervangen. Overigens kende ARC weinig mutaties ten opzichte van vorig seizoen. Slechts de naar FC Den Haag vertrokken Joop Lankhaar verdween uit het kampioenteam.

Kansloos
Na twintig minuten opende Excelsior de score via aanvoerder Eddy Ridderhof, die doelman Cor Prook kansloos liet. Een schitterende solo van Ardy Oosterlee betekende nog voor de pauze de nivellering: 1-1.
In de voortzetting gaf de betere conditie van de bezoekers de doorslag. Via twee doelpunten van de actieve Ridderhof, Frank Schinkels en invaller Johan Wouters bepaalde Excelsior de eindstand op 1-5.