Wedstsrijden tegen BVO's


ARC - Ajax (0-4)
Op de foto zien we vijf Ajaxieden die hun handen vol hebben aan de hoog opspringende Niek Oosterlee. Uiterst rechts kijken Rob Heitinga (nr. 15), Ruud van Es (nr. 2) en Felix Gasselich (Ajax) belangstellend toe.


9-8-1983
Doelman Cor Prook in de hoofdrol

Brutaal ARC 'temt' Ajax


ALPHEN AAN DEN RIJN - Het nieuwe, riante sportcomplex van zaterdag-derdeklasser ARC, inmiddels in de volksmond al "Zegersloot" gedoopt, werd op passende wijze - met Ajax als opponent - ingewijd. De formatie van trainer Jan Kroese bood gemotiveerd verzet, stond met de rust slechts met 0-1 achter om vervolgens na het tweede bedrijf met 0-4 van het egale 'tapijt' te verdwijnen. Het Amsterdamse team - Aad de Mos liet publiekstrekker Jesper Olsen en Johnny van 't Schip buiten de basis - benutte de laatste oefenwedstrijd voor het Amsterdam'708-toernooi niet om eens flink uit te halen.

Compliment
Wat een compliment betekende voor het kwalitatief sterke verzet van ARC dat in elke linie persoonlijkheden telde (Ruud van Es, Jan Willem Bogers en Niek Oosterlee), die zelfs de gerenommeerde Ajaxieden ontzag inboezemden. Tot held van de avond kon echter de Alphense doelman Cor Prook - teruggekeerd op het oude nest - uitgroeien. Hij hield de veelvuldig schietende Amsterdammers met veel bravoure, overzicht en klasse van meer doelpunten af.

Onzeker
Collega Hans Galjé (weliswaar weinig werk), kon niet bij hem in de schaduw staan. De onzekere Galjé zal bij Ajax bijna zeker naar het tweede plan verwezen worden door Sjaak Storm, die nu zijn burgerkleren kon aanhouden. ARC liet zich niet wegspelen, greep bij vlagen brutaal het initiatief en claimde serieuze kansen via bijvoorbeeld Niek Oosterlee, die in de slotfase van de eerste helft magistraal werd aangespeeld door Jan Willem Bogers. Het verwachte prijsschieten bleef uit en slechts door een vrije trap van de goed spelende Jan Mölby konden de professionele bezoekers een 1-0 voorsprong koesteren.

Evenwicht
Ook in de tweede helft bewaarde ARC lange tijd het evenwicht en de ver opgerukte Ruud van Es tilde de Racing bijna naar 1-1. ARC combineerde vaardig en lijkt voor de competitie nagenoeg klaar. De 'getergde' hoofdstedelingen namen via Jonny Bosman een 2-0 voorsprong. Halverwege de tweede helft werd Cor Prook onder ovationeel applaus uitgeluid. Door deze publiekswissel kreeg de jeugdige Richard van Deuren een kans. Hij kon niet verhinderen dat Ajax via Jan Mölby en Edwin Bakker (strakke uithaal) de eindstand op 0-4 bepaalde.