ARC 1 wedstrijdverslag

Seizoen: 2017-2018 30-9-2017


ARC - CSW
Foto: © Rob Langerak
Stefan den Horder kopt de 2-1 binnen.

Verdiende winst

Tekst: © sv ARC
Foto en tekst bij dit verslag mogen zonder voorafgaande toestemming van de maker niet door derden worden gebruikt.


ARC 1 heeft in haar eerste thuiswedstrijd dikverdiend met 2-1 gewonnen van CSW. Een uitslag die gezien de kansen veel hoger uit had moeten vallen. Mark Evers moest het doen zonder Machiel van Maarseveen (werk) en Daniel Buijnink (vakantie). De thuisploeg zetten CSW in de eerste helft direct vast op eigen helft en kreeg kansen. Bij spelhervattingen liet ARC zich echter teveel terugdringen. Uit een van die spelhervattingen was het CSW dat op een 0-1 voorsprong kwam door niet goed verdedigen van ARC. Daarna nam ARC het heft weer in handen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Een prachtige combinatie op links tussen Youri Duisterhof en Neal Arnoldus eindigde in een voorzet op maat van Neal. Daan van Leeuwen rondde de aanval koelbloedig af. In het verdere verloop van het eerste bedrijf bleef ARC de betere ploeg en kreeg kansen. CSW kwam nauwelijks aan aanvallen toe. In de tweede helft ging ARC door met het aanvallende en attractieve voetbal. Het publiek genoot. De thuisploeg werd daarvoor beloond. Een perfecte voorzet van Maurits Splinter werd feilloos binnengekopt door Stefan den Horder en zo kwam ARC op een verdiende 2-1 voorsprong. Diezelfde Stefan den Horder was een paar minuten later dicht bij de 3-1, maar zijn kopbal ging rakelings naast. CSW ging op jacht naar de gelijkmaker en schuwde daarbij het duel niet. Halverwege de tweede helft kreeg Menno v/d Leeden na een grove charge een terechte rode kaart en een kwartier later kreeg hij in de kleedkamer gezelschap van Guus Verhoef die weggestuurd werd wegens natrappen. Na de numerieke meerderheid vatte ARC het te gemakkelijk op. Kansen werden niet benut en het spel werd slordiger. Tot tweemaal toe waren er kansen voor CSW, maar de gemakzucht van ARC konden ze niet afstraffen.

Er werd door ARC nog wel een kans benut. Bij zijn eerste balcontact stiftte Davey Grimmelius de bal over de CSW doelman. Vlak voor de lijn gaf Daan van Leeuwen, die toen Davey de bal speelde duidelijk achter de bal stond, het laatste tikje. Volgens de assistent stond Daan buitenspel en het vlagsignaal werd door scheidsrechter Vreeswijk onterecht overgenomen.

Zo bleef het bij een zeer verdiende 2-1 winst, heeft ARC 6 punten en staat het op doelsaldo bovenaan. Het publiek ging tevreden naar huis. ARC speelt leuk en aanvallend voetbal. Volgende week gaat ARC naar Westlandia en daar proberen de derde winst van dit seizoen te pakken.

Opstelling: (Bron: ARChief): Aäron Balk, Huib Oversloot (. Davey Grimmelius), Derek Prins, Melvin Huiskamp (. Luuk Samsom), Youri Duisterhof, Thomas Lamberts, Daan van Leeuwen, Jop Knoester, Stefan den Horder, Maurits Splinter, Neal Arnoldus.


Thomas Lamberts, Neal Arnoldus
Man van de Wedstrijd: Maurits Splinter

NRCompBekerACWedstrijdUitslagDoelpuntenmaker(s)TotaalCompBekerAC
1882 166930-09-2017
ARC - CSW
2-1Daan van Leeuwen
Stefan den Horder
3557
3558
2926
2927