ARC 1 wedstrijdverslag

Seizoen: 2015-2016 5-3-2016


Volendam - ARC
Foto: © Rob Langerak

ARC kan Volendamse muur niet slechten

Voetballen tegen Volendam, voor ARC is dat doorgaans niet succesvol. Ook deze keer niet, op het Volendamse kunstgras werd met 2-0 verloren van de degradatiekandidaat.

Foto: Rob Langerak ©
Tekst: Communicatie Commissie ©
Foto en tekst bij dit verslag mogen zonder voorafgaande toestemming van de maker niet door derden worden gebruikt.

De beginfase was duidelijk voor de Racing, zonder overigens ook maar een enkele keer gevaarlijk te worden. De thuisploeg kwam er helemaal niet aan te pas, maar stond na eenendertig minuten zeer matig voetbal van beide kanten wel opeens met 1-0 voor. Arbiter Takacs negeerde ten onrechte het vlagsignaal van Michel du Chatinier waardoor de buitenspel staande linksbuiten gewoon voor mag geven waarna Eric Veerman uit een rommelige situatie van dichtbij kon binnentikken. Volendam ging toen even voetballen en dat leidde vier minuten verder al tot de 2-0 door een uithaal van Jan Visscher. Die voor de thuisploeg ongewone voorsprong werd na de pauze uiteraard met man en macht verdedigd. De voor doelman Sander Binken opgetrokken muur kon door de Alphense aanvallers niet worden geslecht. Steeds wierp zich wel een Volendammer voor de bal en anders stond de keeper Binken wel op de goede plek. Inzetten van Daan van Leeuwen, Jeffrey Beukenholdt, Robin de Heij, Derek Prins en de ingevallen debutant Aresh Latifi troffen helaas geen doel. Sterker nog, de grootste kansen waren misschien nog wel voor Volendam uit razendsnel uitgevoerde counters. Een dure nederlaag van ARC tegen een toch wel matige ploeg die ook nog eens het verlies van de wellicht lucratieve vierde plaats opleverde.

Opstelling: (Bron: ARChief ) Michael de Leeuw, Machiel van Maarseveen, Derek Prins, Jop Knoester, Daniel Buynink, Younes Emaangoun (45. Luuk Samsom ), Stefan den Horder (80. Aresh Latifi (debuut in ARC 1)), Daan van Leeuwen, Joey Lauhouh(45.Neal Arnoldus ), Robin de Heij, Jeffrey Beukenholdt.

NRCompBekerACWedstrijdUitslagDoelpuntenmaker(s)TotaalCompBekerAC
1833 162905-03-2016
Volendam - ARC
2-0