ARC 1 wedstrijdverslag

Seizoen: 2012-2013 3-11-2012


Volendam - ARC
Foto: © Rob Langerak
Gert Labots (links) zet maar weer een aan voor aanval. Jayson Trommel controleert, Opnieuw verliest ARC een belangrijke wedstrijd kansloos.

ARC zakt weer door het ijs


Verslag AD-Groene Hart - Richard Avontuur

Ondergrens blijkt ook tegen Volendam bereikt

VOLENDAM - Van verbetering ten opzichte van de verliespartij tegen VVA'71 was bij ARC allerminst sprake. De Alphense zaterdaghoofdklasser zakte ook bij Volendam, op dezelfde onderdelen, door het ijs. De 3-1 uitslag deed geen recht aan de krachtverhoudingen, want de thuisploeg was vaak te lief voor ARC. Wéér een vroege tegentreffer en wéér gingen de koppies omlaag. Voor de ware ARC-fan is de periode die het elftal nu doormaakt een martelgang. Na twee moeizame seizoenen in de topklasse volgde degradatie naar de hoofdklasse. Maar daar blijkt de ploeg vooralsnog allerminst stabiel. Sterker, de 'Racing' staat na negen duels op plaats tien. Negen punten en een negatief doelsaldo van zeven treffers is het tot op heden magere resultaat. Dieptepunt was recent de nederlaag tegen VVA'71. Toen werd ARC, op eigen veld nota bene, van het veld geveegd: 1-6. Vele gesprekken volgden en de conclusies waren helder. De instelling vertoonde gebreken en het optreden moest absoluut de ondergrens vormen. Maar zaterdag jongstleden bleek dat opklimmen uit die put bepaald geen eenvoudige opgave is. Opnieuw acteerde ARC op de bodem, of in elk geval daarop waarvan nog steeds gehoopt wordt dat het de bodem is. En dat doet pijn.
Verslagen gezichten in de kantine, waar een deel van de spelers zich opwarmde met een broodje warm vlees. De kiem daarvoor werd, opnieuw, binnen een paar minuten voetballen gelegd. Volendam trok fel van leer, drong ARC terug en scoorde al na zeven minuten. Pijnlijk was de manier waarop Jaap Molenaar de treffer mocht aantekenen. Na balverlies van ARC omspeelde hij eenvoudig doelman Tony van Ooi en de assisterende rechtsback Machiel van Maarseveen.
De 2-0 was al niet moeilijker. Routinier Milan Berck Beelenkamp ging op de hoek van zijn eigen strafschopgebied compleet onder een lange voorzet vanaf rechts door, stond Jaap Molenaar in de aanname vervolgens nog een hapering toe en zag hem uithalen richting de korte hoek. Voor die treffer in de 35ste minuut was Volendam al vaker dichtbij een treffer. "Ze hebben ons nog lang in leven gehouden," zei Van den Berg. ARC was alleen via een, kracht missende kopbal van Gert Labots zichtbaar. Om kansen te creeëren miste ARC de felheid in de omschakeling. Bijvoorbeeld door ballen in de diepte, waar vervolgens geen Alphenaar meer kon komen. Even was er hoop, toen Labots vlak voor de rust de 2-1 scoorde. De treffer van de beste ARC'er kreeg na de pauze bijna nog een vervolg via een schot voorlangs van Jeroen Merk. Een goed opgezette aanval die niet gemist had mogen worden. Na de 3-1 van Kees Keizer sukkelde het duel naar het einde. ARC moest het toen al stellen zonder de geblesseerd uitgevallen Labots (hamstring) en later kon Jeroen Merk inrukken met rood na een veel te harde overtreding.

Ron van den Berg overweegt inzet spelers van ARC 2
VOLENDAM - Wie na afloop van het met 3-1 verloren duel met Volendam sprak met ARC-spelers en oefenmeester Ron van den Berg, kreeg twee verhalen te horen over de oorzaak van de moeizame periode. Drie keer op rij moesten de Alphenaren alweer buigen. Volgens de spelers een gebrek aan zelfvertrouwen, dat kan worden opgevijzeld met een goed resultaat. "Of met bijvoorbeeld drie goede trainingen. In ieder geval hebben we iets positiefs nodig om ons te helpen, want onze ambitie moet toch hoger reiken dan de huidige positie," merkt Machiel van Maarseveen op.

Harder
Van den Berg echter was harder en stelde dat zijn spelers de kwaliteit en juiste instelling missen. "Vanaf moment één heb ik gezegd dat het knap zou zijn als we erin blijven en helaas wordt dat bevestigd. We zijn voorlopig wel even uitgepraat, die jongens moeten het op de training gaan laten zien. Een groot deel weet met de mond wel hoe het anders moet, maar daar zie ik in de wedstrijd weinig van terug," aldus de oefenmeester. "Ik heb geen brede selectie, met slechts vier wissels op de bank, maar ik overweeg toch wel om volgende week jongens van het tweede de kans te geven. Zij zijn kwalitatief misschien wat minder, maar hebben wellicht een betere instelling. Misschien moet ik daar eens naar kijken en naar de fitheid van spelers. Misschien blijft het hetzelfde, maar dan heb ik in ieder geval iets geprobeerd om het tij te keren. Daar ga ik deze week eens over nadenken."

Opstelling: (Bron: ARChief) Tony van Ooi, Machiel van Maarseveen (88. Mike Slottje), Prinse Addai, Jayson Trommel, Jeroen Merk, Youri Looyestijn, Marcel Vondeling, Gert Labots (62. Brian van Delft), Jeffrey van den Berg, Sergio Ommel..

Jeroen Merk

NRCompBekerACWedstrijdUitslagDoelpuntenmaker(s)TotaalCompBekerAC
1733 153903-11-2012
Volendam - ARC
3-1Gert Labots32962698